Vi fixar å donar

Jo, dom där sakerna som vi tänkt på så många gånger men som aldrig blivit av. Några av dom har vi faktiskt bockat av nu! Asså så skönt när det blivit gjort! Det blir liksom lite mer komplett då. Som här, så här har det sett ut fram tills nyss: 
 
 
En öppen glugg dit våra gästande hundar gärna tar sig en sväng och traskar vidare ner och bort bakom hörnet. Men att se inte nu längre! Haha. Nu är det stopp å belägg där! Av lite spillvirke vi hade hemma fixa vi till en grind/port där. Å jaa, det blir som det blir när det är vad som finns. Snyggt ändå för att vara av spill, om jag får säga det själv?! Å tur det blev lite höjd på den innan materialet tog helt slut! Grinden stoppar även upp för vinden/draget som blir mellan huset och gäststugan. 
 
 
Nåt annat vi tänkt göra så många gånger är egen rabarbersaft. Låter ju hur gott som helst! Fläder provade vi förra året, å med den succen blev det lite nytt iår igen. Men att som sagt, även rabarbersaft. Bara till och plocka å koka ihop. 

 
Blev supergott! Å rabarbern som silades bort blev till ett litet snacks med ovispad grädde till. Asså mums fillibabba! Inget svinn här inte. Va ju rätt svalkande och gott med ett glas av saften oxå i pauserna när vi fixade med annat. Som nästa grej vi bockade av på listan. Att dra ner el och vatten från huset till förrådet nertill på tomten. 

 
En utmaning att gräva i marken med massa grus och tegelskärvor precis under ytan. Torrt å hårt är där med.  Å så berget som vi bor på som kommer upp lite varstanns. Men att vi hittade en sträcka som vi lyckades få ner slang och rör i. Så nu har vi en lampa som lyser upp i vårt mörka förråd och en vattenslang som lätt når till trädgårdsland mm när det behövs. Å på tal om trädgårdslandet. Förra året hade jag en vision om att få till en blomstrande äng där till våra kära insekter. Kan säga att det blomstra inte särskilt mycket då. Bevattningsförbud och värmebölja satte stopp för den! Men att ett tappert nytt försök har gjorts på del av landet iår igen! Å nu börjar det komma blomster där! Jihu! Kolla in det här: 
 
 
Inte ett överflöd precis, men att lite blir där iallafall. Å än har det inte växt färdigt! Hoppet lever om mer. Haha. Potatis får vi där vid sidan om blomstret i alla fall.
 
Ja. Det var några av våra småprojekt vi pysslat med. Men att där finns ett lite större projekt som vi donat med i några dagar nu. Äntligen har min man fått möjlighet att fixa en grej som han längtat efter. Eller, ja. Etapp ett av det. För det är 'bara' en del av det som kommit på plats ännu. Men att det gör stor skillnad för oss! Får visa det i ett annat inlägg. Men en bidragande del till det är att vi fått fint vid vår cafehörna nu! Så tjusigt när den kan få vara ifred! 

 
Är det inte härligt ändå, när en kan få lite sinnesro med att saker blir gjorda och lite mer klara. Speciellt efter år av planer på dom. Ah. Skönt! Å vi har en hel del olika sittplatser på tomten nu. Här finns plats både i sol och skugga, vid stort eller litet, med eller utan tak. Ljugarbänken, loungen, hammocken, cafehörnan, solstolen, hängmattan... Jaa. Nåt för alla helt enkelt. Så välkommen hit! 

Men innan vi avslutar. Det var ju det där med att bocka av saker vi länge tänkt på. Mitt i vårt större projekt blev en till sån grej fixad. Helt oplanerat. Vi fick nämnligen över av grus från det större projektet, som låg kvar i släpkärran. Jahapp, vad gör en av det då. Jo! Fixar till den där gräsliga platsen bakom förrådet. Där vart det växer ogräs och samlas på stenar vi hittar när vi gräver upp på tomten. (Det har blivit en egen liten rullstensås med åren.) Hade jag tänkt till hade jag tagit fotot innan jag började röja, för här är det redan röjt endel. Men ändå. Det bortglömda hörnet på tomten: 
 
 
Här blev det till att klippa ned och klippa bort ogräset. Flytta alla miljoners stenar (ser så pyttelite ut på bilden) för att kunna lägga ut markduken. För att sedan lägga tillbaka stenarna och till sist börja lassa av gruset från släpet. Jodå. Det rann svett om oss! Stekvarm där i skydd av förrådet. Men så värt! Tänk att nu ska vi slippa gå med skräp till släpet genom en djungel av ogräs! 

 
Blev riktigt bra det här med faktiskt! Å så dom där skärmarna som låg och skräpa. Dom satte vi upp mellan förrådet och trädet. Så nu slipper grannarna titta på det skräp vi laddar upp med där bakom, innan det körs till återvinningen. Hur bra?! Asså, så nöjd med saker som vi bockar av att göra. Efterlängtat! 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Livet ticar på

Att vara anhörig och medmänniska, mitt i livets berg och dalbana.

RSS 2.0