Lunch är serverad

...å då ska jag bara ta ett foto först!

 
För det som började med ett skämt, har blivit till något annat. Jorå. Det var på en kväll under första skolveckan. Killen och tjejen har en dialog med varandra om sina skolor. Killen berättar nästan lite skrytigt hur god mat han fått på skolan, den dagen oxå! Med 'hemgjord' skagenröra till, muuumsss. Tjejen som fått nåt som tillhör mer kategorin äckligt blir avis. Påminner killen om hur även han tyckte illa om skolmaten förut. Lite skämtsamt utbrister killen att han minnsann, bara för att retas, ska skicka kort varje dag på vad han får för lunch till tjejen. Skratten studsar i rummet. 
 
Själv tycker jag att det nu vart väldigt intressant. Ser min chans och hoppar in i samtalet. Kläcker en ide. Tänk om vi alla fyra skulle ta kort på våra luncher under en period och skicka det i ett meddelande i vår familjegrupp till varandra. Så att vi alla kan få se varandras smarriga luncher. Killen är på direkt, såklart. Han ser sin chans att glänsa. Tjejen blir lite mer fundersam, men gillar ändå iden. 

 
Vi alla är på och tar plikttroget vårat kort och skickar den i gruppen. Redan första kvällen, med fyra lunchbilder i telefonen, kommer tillägget. Kan vi inte betygsätta luncherna. Nja, jo. Men med en regel. Vi betygsätter enbart vår egen lunch på en skala 1-5 hur vi tycker den står sig. Där 5 är högsta betyg. Alla är inte helnöjda med den, fast godtar ändå resonemanget kring det. Lite medkänsla till den som kanske inte har den goaste lunchen kan vara på plats. Det vi däremot lägger till är att alla får gilla den bild som den tycker var den godaste lunchen för dagen. Lite på skoj ändå. 

 
Kan säga att alla ser fram emot det här inslaget på dagen. Väntar med spänning för att se vem som ätit vad. Finns det någon som fått 'nitlotten' nån dag, ja då har den förtur till att påverka middagsplanerna den kvällen. Rimligt ändå! Sen är ju en annan bieffekt av det här att vi vuxna får lite insyn i hur ungdomarna äter under dagen. (Det har dom inte tänkt på än.) Det här öppnar faktiskt även upp till samtal med varandra när vi kommer hem. Genom den här lilla enkla fotogrejen, jaa, då får vi alla lite mer förståelse och känsla för hur någons dag kan ha varit. Nån kanske är trött och irriterad för den ätit dåligt? Nån kanske är full av energi efter en god lunch? Nån kanske missa ta kort för det var stressigt? Nån kanske kände för nåt extra gott på kvällen efter en halvokej lunch? Nån kanske vill bjuda till lite extra för dom andra efter en toppenlunch? Jaa, det öppnar upp för så mycket mer än bara 'vad åt du till lunch'?! 

 

Livet ticar på

Att vara anhörig och medmänniska, mitt i livets berg och dalbana.

RSS 2.0