Uppgraderat min rabatt

Den här har snurrat i mitt huvud ett par år nu. Och förra sommaren var jag bra på nära att uppgradera min rabatt som jag har vid uteplatsen. Fast istället för det såg jag till att göra en insektsrabatt vid insekternas hotell, längre ner på tomten. Men att i år, i år stod jag inte ut med att titta på den gamla rabatten längre. (Semestern hann knappt börja, hahaha) Så nu på första semesterveckan - den med min man oxå ledig - tog jag tag i det! Tänkte att vi har denna veckan, sen jobbar vi igen båda två, därefter har jag ledigt med barnen två veckor innan vi har två gemensamma veckor igen (varav en går åt till en finlandsresa, mer om det sedan), sen börjar jobbet igen. Å vill jag njuta av avkoppling, ja då får jag se till få detta överstökat typ igår. Så...
 
Här är rabattens före-utseende. Lite halv, men ändå. Observera i det övre kortet längst uppe till vänster, de större stenarna som ligger på rad där. Helt malplacerade och inte deras tänkta plats. De ingår i projekt uppgradera rabatten! 
 
 
För att få ordning på nya rabatten blev det till att få bort gräsyta till vänster och lite även på höger-sidan närmast trädäcket. Samt att få bort stenarna som ramat in runt hela den gamla rabatten. Även rensa bort av sådant som inte är snyggt längre av allt det gröna. Den lilla bänken och stenplattorna rök de oxå! Sen var det till att gräva (så gott det går med berg och rotsystem under ytan) i jorden för att luckra upp den jord som fanns. Därefter var det dom där stenarna! Flera av de som fanns i rabatten innan var ganska små/platta. Nu var de dags att ta bort flera av dessa och få dit de där större stenarna. Phu! Inte lätt! Vid det här laget hade jag desutom blivit ganska sårig om armarna och även satt trädgårdsspaden i stortån, ajajaj den va inte rolig! Men så här är det när jag ger mig i kast med något. Går all-in och skadar mig och tar ut mig rejält i starten. Halvhankar mig fram i mitten och på slutet känns det SÅÅÅ bra att det är gjort! 
 
Å vilket resultat sen då. Stolt är jag! För stenarna kom efter stor möda på plats, men nu endast mot grässidan och några mitt i rabatt som trampsteg/prydnad. Och blommor har vi kostat på oss dit, som jag verkligen håller tummarna för att de ska hålla! (Hittade prissänkt och genom att panta krukor fick jag nya plantor, rolig historia den oxå när en gick tre gånger genom kassan, haha. Kassörskan log och tyckte jag var smart! Tackar!) Men asså KOLLA! Blev det inte bra? 
 
 
Mest nöjd över den lila busken som får stoltsera i mitten och kantväxterna närmast runt berget. En rolig detalj är ju även ’bockarna bruse grenen/roten’ som jag planterat under. Tror det kan bli riktigt fint när det fått växa till sig. Bäst är nog ändå att det är snyggt och en kan se från alla håll runt rabatten nu. Inte enbart från uterummet. Blir fint vila ögat mot när en även sitter i paviljongen! För nu kanske jag har inre ro att göra det under min längre ledighet sen ;-) 

Livet ticar på

Att vara anhörig och medmänniska, mitt i livets berg och dalbana.

RSS 2.0