Olikheter i 'lördags'-godiset

Åh va roligt det är! En sådan liten detalj...men det gav mig så mycket!
 
Ni vet förra inlägget om lördagsgodis... Har fått respons på den från flera håll och insett att 'jag är inte ensam'! Tada! Hänger ni med? Man är aldrig ensam i någonting! Känns lite fånigt men jätteroligt! Att 'även i en sådan liten löjlig detalj' finns det många tankar och känslor med, och jag är inte ensam! Hur kunde jag ens tro det?
 
Det jag inte skrev i inlägget, men som jag hade i mitt bakhuvud och som kom upp i ett annat forum; det var känslan av att bli uttittad och ifrågasatt. Hur många är inte de gånger då man inhandlar sitt 'mitt-i-veckan-mys' med barnen som det kommit både blickar och kommentarer? Som om jag vore en dålig förälder? Jag följer inte den rådande normen i samhället och inrättar mig inte efter det som 'alla andra' gör? Som om jag inte 'fostrade' mina barn till ett 'rätt tänk' i vårt rådande samhälle?
 
Nej! Vet ni?! Jag är inte ensam, inte i detta heller!  Och förresten, handen på hjärtat! Har du aldrig själv som vuxen tagit dig någon gobit mitt i veckan? Aldrig??? Bara för att vi väljer att njuta av vårt gotter lite när som och i perioder, betyder det inte att våra barn kommer växa upp och ha fel värderingar med sig i bagaget. De kommer heller inte bli barn som frossar i sig onyttigheter. De kommer inte att helt hejdlöst leva på socker. De kommer inte bli osunda vuxna! 
 
Ni som vill ha lördagsgodis, helt okej för mig! Men döm inte mig! Och döm inte mina barn! Spara på era vassa kommentarer så att mina barn slipper höra dessa! Bespara oss era blickar och tissel tassel bakom vår rygg, som om vi inte märkte av detta?!
 
Alla är vi olika. Tur är väl det! Olikheter berikar enligt mig. Du är den som du är, jag är den som jag är. Vi tycker inte samma i allting. Vi gör inte samma i allting. Vi är inte överens i allting. Och det är helt okej! Vi kan influeras av varandra. Vi kan lära av varandra och vi kan utvecklas åt olika håll eller åt samma håll. Vi kan ha en förståelse till varandra. Vi kan ha vissa beröringspunkter som är samma. Vi kan ha andra som är olika. Det är helt okej!
 
Så, vill du ha lördagsgodis är det helt okej för mig! Jag vill inte ha det...
 
/ [email protected]
 

Livet ticar på

Att vara anhörig och medmänniska, mitt i livets berg och dalbana.

RSS 2.0