Hejdå vägg, hej nya rum

Alltså jag har ju helt glömt bort att uppdatera er på vårt rumsprojekt vi håller på med! En skulle kunna säga att det är tre rum som nu ska bli ett. Det låter ju som det blir superstort, men neej. Det är två väldigt små rum och ett lite avlångt rum som nu ska få bli ett. Sen vi flyttade in i huset har det här, i princip, varit vårt enda ’förrådsutrymme’. Så gissa om vi fått rensa och plocka undan! Jisses va otaliga timmar vi spenderat på detta, och på att åka med släpvagn efter släpvagn med saker till tippen. Grannen vår trodde vi höll på att flytta, haha! Även garaget har fått sina timmar med samma ’behandling’ då vi måste ta vägen med sånt som ska vara kvar till nåt nytt ställe. Svettigt och tålamodsprövande! Står saker lite överallt just nu som inte har ’rätt’ plats. Hua! Inget som får mitt sinne lugnt precis. Men, men... 
 
Tanken är att få till ett ’hänga-rum’. Barnen blir till ungdomar och sista året nu har ju tjejen fått mer vänner. Så vi tänkte att nu är det dags att ta tag i det här. Få till en bra yta dit vänner kan komma även till vårt hem. Vi vill att våra barn ska känna att de vill bjuda hem och kan vara hemma hos oss med sina kompisar. Så i våras tog det fart. 
 
 
Blandningen av material och golvhöjd blir till en utmaning att ’rätta till’. Likaså att få ytorna raka och täta. Det som varit har inte varit särskilt välgjort eller rätt utfört. Snett och vint och inte alls enligt dom byggregler som finns. Suck! Tålamod prövas när utmaning efter utmaning ploppar upp. Reglar som sitter snett eller saknas, draghål i taket där det endast funnits en playwoodskiva för, ett avlopp som sluta rakt ner i backen under huset osv Det har varit en hel del meck med att få till det! Men tänk att lyckan är ju när en efter en hel del spackling, skruvande, slipande och annat kan börja bygga upp igen.
 
Först var det färgsättning. Stolpar och balk blir mörkmålade och väggarna... ja, vilken färg skulle dom få? Typ nån skogs/mossgrön färg? In på en affär och pekar efter en lång stunds funderande ut en grön nyans på färgkartan. Den vill vi ha. Undrar bara hur den ser ut i just vårt rum, på en större yta, med gipsvägg bakom och det ljus som finns där? Blir den för mörk? För grön? För blå i undertonen? Hm... Fasen vad svårt det är att se framför sig hur det kan bli. Personalen blandar till färgen och öppnar locket på den omskakade hinken. ”Här, här är färgen ni valt!” Gulp, mannen och jag tittar på varandra. Är det så den ser ut? Hm. ”Jo, men vad bra det blev!” Säger vi och ler falskt båda två medan vi väntar på hink nummer två som blandas åt oss. Vi konstaterar i bilen på väg hem att det här kan ju bli lite hur som helst. Valde vi verkligen rätt? 
 
 
Visst gjorde vi det! Lite nervöst först, men ju mer vi får klart runtomkring så känns det helt rätt! Titta så fint det blir! Golv har lagts på plats och även listerna vid golv, fönster och dörrar är där nu. Elen håller på att dras och vi måste införskaffa mörka lysknappar och eluttag. Taket dröjer en aning då vi inte vill ’bara’ måla, utan vill få in ett innertak som ljuddämpar och kan ha belysning infällt och eldragningar bakom sig. Blir toppen när det kommer på plats. Så länge har vi gömt propparna i ett skåp och fått in lite blomster och punktbelysning i hörnorna dit vi ska ha en soffgrupp emellan så småningom. Längtar så tills detta rum kan stå helt klart. Blir mycket finare och bättre än det vardagsrum vi har inne i huset idag. Hahaha! 

Livet ticar på

Att vara anhörig och medmänniska, mitt i livets berg och dalbana.

RSS 2.0