Digital julträff

Jaa. Så har julen passerat även detta år. Lite annorlunda än vi är vana vid! Corona-pandemin med dess restriktioner begränsar då smittspridningen är inne i en andra våg. Så i vår familj bestämde vi oss för att utnyttja tekniken och köra på en digital träff/fika under julafton. (Tänk att solen tittade fram en stund och det var lite frost som antydde lite vitt på marken ute.)

 
I min familj fixade vi till med ett bord där ipaden vi skulle använda oss av riktades mot soffan i vardagsrummet. Gjorde lite fint med en blombukett bredvid, så det kändes lite 'festligare' att titta mot för oss. Sen dukade vi upp fikan vid soffbordet och slog oss ned för att umgås digitalt. Eller nja... först gjorde vi så att Gose fick en egen 'gose-cam' till träffen och ställde en skål med extra gotter framför kameran, ja så att han oxå fick vara med. Haha! Så gulligt! Sen var det mamma/pappa, storresyrrans familj och hennes mans mamma som var med på träffen. Lillsyrran och hennes kille var ute i skogen och myste till det med grillning vid en sjö. 

Alltså, jag tror att det är lite olika hur bekväma vi alla är med det här sättet att 'umgås' och vara med varandra. Ett bra alternativ, men inget går upp emot att få ses på riktigt. Sen är det ju lite klurigt när det är flera som kopplar upp sig mot varandra. Blir inget naturligt flöde i vem som pratar med vem. Jaja, vi fick iallafall se varandra! Tycker ändå det är bättre än att inte höras/ses alls. 

Efter digitala fikan kollade vi traditionsenligt på Kalle anka. Följt av en halv middag. Japp, kvällen innan tog vi den andra halvan - lax, sill, ägg och potatis. Så på julafton hade vi köttbullarna, prinskorvar, julskinkan och rödbetssalladen. Å så dom där två andra inslagen som kommer från mitt arv, nämligen kålrotslådan som är det bästa som finns till köttbullarna. Och så karelska piroger med massor av äggsmör till, fast dom tog vi lite senare. Asså, det blir inte en riktig jul utan dom två sakerna! 

 
Då vi inte har någon julgran uppe iår (japp, så trist!), eftersom Gose har den golvytan, så la vi ut våra julklappar vid bordet. Gick ju det med då vi bara hade en varsin och ett gemensamt. Blev en mysig stund innan vi tog en promenad upp förbi kyrkan. Tycker det är så fint när det är upplyst och känns värmande på något sätt. 
 
Jaa. Sen blev det till att sjunka ner framför tv:n där den lugna julen tog sitt avslut. Lite märkligt att inte ha åkt iväg eller haft någon hos oss. Men samtidigt väldigt skönt att veta att vi bidrar till att minska smittspridning och gör vad vi kan! 

Livet ticar på

Att vara anhörig och medmänniska, mitt i livets berg och dalbana.

RSS 2.0