Nyårs-mys

Idag är det alltså nyårsafton. Ytterligare en afton som i år inte blir som den brukar (av flera anledningar). Går som en röd tråd genom alla aftnar detta år, att vi inte gör som vanligt. Å då tänker jag som vanligt för oss. För det har ni säkert uppfattat vid det här laget, att vi inte gör saker bara för att man borde eller att traditionen säger så. Vi anpassar oss till hur vår familj klarar av att för tillfället göra. Vi har skapat våra egna sätt att fira aftnarna på.
 
De senaste åren har vi skapat en egen tradition kring nyåret. Det har inneburit att vi har en lugn dag hemma med lite små fix om vi vill ha något särskilt till kvällen att äta/fika. Framåt etermiddagen har vi gett oss iväg. Med sikte på Heron City. Ni ska veta att där är så himla lugnt och folktomt en nyårsafton! Jätteskönt! Väl där styr vi stegen mot att köpa in lite snacks på mataffären, beroende av vad vi ätit innan vi kom dit blir det en middag i food-courten. Sen blir det en bio. Tänk dig en i princip folktom biosalong. Du och din familj (eller vänner), eventuellt två tre fler sällskap, men nästan helt tomt! Underbart! Man kan kommentera och skratta till filmen hur mycket som helst utan att störa.
 
Det är jättehärligt att av sluta året med att lyxa till det på det här sättet, tycker vi! För oss är det lyx. Killen kan avslappnat följa med och störs inte av allt folk och all trängsel eller alla intryck - det är ju så tomt! Blir liksom väldigt behagligt! Stress och oro minskas rejält och vi kan njuta av stunden tillsammans!
 
När så filmen är klar tar vi oss hemåt. Vid det här laget har det hunnit bli kväll. Vi myser till det med mat och efterätt/snacks. Sen bra-är vi! På sista åren har vi orkat hålla oss vakna tills fyrverkerierna är vid tolvslaget. När barnen var yngre vart de inte riktigt alltid så. Oftast då så somnade någon av dom strax innan. Så typiskt när de kämpat att hålla sig vakna och sett fram emot att se färgskådespelet!
 
Fyrverkerierna är inte helt förknippat med en lugn stund. Här är det allt ifrån att det är öronbedövande, till oro kring katastrofer som kan inträffa. Så jaa, helt harmoniskt och vackert skådespel för ögonen blir det ju inte riktigt! Katten här hemma blir orolig och springer runt och till sist gömmer sig någonstans. Så de blir liksom ytterligare en dimension av påspädning till att fyrverkerier inte kopplas ihop med bara positiva känslor. Det blir någon kort minut som det är intressant att se på dem. Å då är det oftast så att den minuten infaller inte samtidigt för alla! Herrejösses, när jag tänker efter är tolvslaget rätt förknippat med allt annat än hjärtliga 'Gott Nytt År' rop och klirr i glasen. Nej, nu blev det liksom inte ett 'roligt' inlägg längre. Som om de var det innan?
 
Hade bara tänkt skriva lite fint om hur vi brukar göra med bio-mys! Och så lite gotter med en familj som bra-är. Å så slutar det med att man varit vaken till tolvslaget och får allt annat än en härlig stund tillsammans?! Jaa, fast så är de ju för oss! Vi har en ganska härlig dag, och sänker man ambitionerna och tar det för vad det är så, ja, då går väl även tolvslaget att få till med en puss på mannen och kramar till barnen!
 
GOTT NYTT ÅR till er alla där ute.
Hoppas ni kan finna ett för er passande sätt att fira in det nya året på!
 
Själv är jag hoppfull inför nya året. För med backspegeln på året som varit... Där är som en gott och blandat påse. Lite surt, lite salt och lite sött! Där finns gott om lite av varje! Ingen dans på rosor, men det är väl också så livet är! Inget är perfekt eller rosaskimrande, där är inte alltid någon guldkant på tillvaron, där finns mycket kämpande, nederlag och allt vad det nu är. Samtidigt finns där glädje, framgångar och nya erfarenheter som berikar. Men bäst av allt, jag har faktiskt min familj hos mig! Så glad och tacksam för varje dag jag har min man och mina barn hos mig! I vått och torrt fortsätter vår resa år 2016!
 
TACK för det här året! Nu ser vi fram emot nästa och vad det har att erbjuda!
Välkomna att kika in här då!
 
 [email protected]
 

Livet ticar på

Att vara anhörig och medmänniska, mitt i livets berg och dalbana.

RSS 2.0