Med stora skor mot habiliteringen

Tänk att det är lite svårt att ta in ibland, hur barnen har vuxit upp till ungdomar. De är verkligen sina egna personligheter och saker en lärt dom börjar märkas på flera sätt. Men att det här med hur de växer så det knakar. Nästan så att de börjar gå förbi en på höjden, för att inte tala om fötterna! Jisses! Kolla in det här...
 
 
Alltså killen fick nya skor i höstas. Har börjat klaga på hur dom börjat bli för små. Jag har sagt att håll ut lite till så köper vi nya till våren, så farligt kan det ju inte vara redan?! Men att joo! Det blev jag grymt varse när vi köpte dom nya lite akut. En aningens skillnad på storleken! Förstår inte hur han kunnat gå med på att ha kvar dom så länge som han gjorde? Eller jo, för det beror ju på hur han inte vill till affärer och åka iväg. Men ändå! Måste ha klämt i tårna! Nåväl, med dom nya skorna på tog vi sikte mot habiliteringen. Dags att kolla ut nya, uppgraderade, hjälpmedel. 

 
Uppradat på hyllorna i skåpen ligger bland annat olika typer av täcken som hjälper till att få en bättre sömn. För några år sedan när killen provade ut fanns det kedjetäcke och ett bolltäcke att välja mellan. Nu fanns det även täcke med glaskulor i och fibertäcke. Samt att kedjetäcke fanns i två olika varianter. Den 'vanliga' med kedjor över hela täcket och ett där det var mer centrerat med kedjor i mitten längs med täcket och lite färre på sidorna. Det var det täcket som vår kille nu provade ut som det han vill ha. Så nu nån vecka senare ska det hämtas för att förhoppningsvis få till lite bättre sömn! 

Något annat som utvecklats och som finns i fler varianter nu är planeringstavlor. Förut fanns där den som vi har med en dags planering på. Den ska vi oxå byta ut nu mot en annan som kan visa både dagen, veckan och månaden. Med ålder finns behovet av lite mer framförhållning och överblick. Så den tavlan, som är digital dessutom och går att koppla ihop med android-smartphone (som vi tyvärr inte har), den väntar vi på att få om några veckor till. Blir intressant se hur den skiljer sig och kan användas för våra behov nu. 

Livet ticar på

Att vara anhörig och medmänniska, mitt i livets berg och dalbana.

RSS 2.0