Kedjetäcke kommit!

Nu äntligen har kedjetäcket kommit!
 
Eftersom vårt barn har en del svårigheter, som ex sömnen, så har vi fått träffa en som arbetar med hjälpmedel. Tillsammans har vi pratat om olika saker som skulle kunna vara till hjälp för vårt barn. Både till sömn och andra bitar som tics och tidsuppfattning. Vi bestämde oss för att börja med basbehovet, sömn! En viktig del för att orka och klara av sin vardag. Så vi fick prova ut vilket typ av täcke som skulle kunna hjälpa. Det fanns med bollar i av olika storlek och det fanns med kedjor i olika tungt. Vårt täcke blev ett 8 kg kedjetäcke. Å nu har vi efter några veckor fått hem det.
 
Killen kastade sig över väskan och började få fram och veckla ut täcket på golvet. 'Åh, va tung den var'. Han fortsätter och trasslar sig in under, låtsas lägga sig och sova. Sätter sig upp och kollar på täcket igen. Funderar och tänker. Säger sen 'Den är annorlunda'. Jaa, det noterade jag oxå men sa inget. Däremot förstod jag nästan på sekunden att det kunde vara så att han skulle reagera på det. Vilket han nu gör! 'Den är inte samma som den vi prova'. Hm, tänk att små detaljer kan vara viktiga. Nej, den är inte exakt samma, men den ska fylla samma funktion. En liten detalj som blir svår för barnet. 'För så var det inte'.
 
Hur som. Avleder genom att ta fram sittdynan vi oxå fått. en med små bollar i. Den ska hjälpa till så han kanske kan sitta lugnare och mer fokuserad. Till exempel om han ska göra en uppgift, sitta vid matbordet... Han tar den, lägger upp den på sin stol och vill spela på datorn. Gör det vännen! Det har varit mycket idag som det är. Nu tar vi paus från allt en stund!
 
Läser i anvisningarna till täcket. Bra att börja med att prova täcket någon timme dagtid, gå vidare till att ha den vid läggning/insomning på kvällen för att till sist kunna ha den under hela natten. Hoppsan! De här vart ju lite klurigt! Vårt barn som absolut inte vill vila på dagen, hur mycket han än skulle behöva det. Hur löser vi det här? Hur viktigt är det steget? Får se hur det här går nu då! Spännande är det i alla fall.
 
 

Livet ticar på

Att vara anhörig och medmänniska, mitt i livets berg och dalbana.

RSS 2.0