Bokat in solen

Alltså jag vet inte om vi blivit helt galna. Men vi har gått och bokat en resa till solen! Japp! En vecka till förhoppningsvis sol och värme. Vi tar den på avbetalning då vi inte har resekassan ihopsparad i förväg. Så bra är inte ekonomin med all den vab och frånvaro och extrautgifter på diverse saker som vi har i vår familj. Det här känner vi är vårt enda alternativ om vi inte först ska spara ihop pengarna. Vilket kunde varit ett sätt. Men då kommer nästa perspektiv. Just nu har vi trots svårigheter och motgångar ett av de bättre lägena för att testa åka iväg. Det är hyfsat stabilt med medicinering, vi har många olika strategier vi vet funkar, vi har erfarenheten och kunskapen om just vår familjs mående just nu, vi vet om många olika anpassningar som kan funka, vi vet att förberedelse är viktigt osv Det är ju även så att nu har vi chansen innan högstadie och tonår och mycket annat som kommer förändra mående, hur det fungerar mm Alltså, det här ser vi som en av få tillfällen till när det kan bli så bra som möjligt till att göra en sån här resa. Lite smånervöst faktiskt, men åh vad jag ser fram emot det!
 
När det kom på tal med resa var det faktiskt mannen som tyckte att jag borde åka för min skull. Ta en vecka utan familjen och bara njuta. Men faktum är att jag tror inte jag skulle kunna göra det. Inte med gott samvete och utan konstant oro. Desutom känner jag mig inte tillräckligt bekväm med att göra detta för bara mig, när jag vet hur fler i familjen längtar till att få en liknande upplevelse. Neej, den skulle jag inte kunna leva med! Så det slutade med att vi boka till hela familjen. Jihu! Vår Hawaiiafton gav mersmak kan man säga, haha.
 
Letandet efter vart vi skulle åka kom med vissa kriterier. Det skulle vara ett hotell med all-inclusive (ifall vi blir begränsade av att hålla oss nära hotellet) och med ett maxavstånd till havet på en kilometer. Vi vet att hav och strand lockar vår kille. Helst med inte för lång transfer från flygplats till hotell heller. Bara dessa tre saker begränsade urvalet, därtill kom att det redan är mycket uppbokat. Sen ville vi oxå hålla nere kostnaden då vi trots allt tar det på avbetalning. Det kommer bli tufft och knapert framöver oavsett. (Delvis även då mannen byter jobb och går ner i lön för närhetens skull. Har inte skrivit om det för er än. Allt blev klart typ när jag föll pladask. Som sagt, funnits en del saker att processa sen nyår.)
 
Hur som. Det hela slutade med ett hotell på Teneriffa. Verkar riktigt mysigt och har havet precis bredvid sig, bara en strandpromenad emellan om jag fattat rätt. Poolområdet på hotellet ser charmigt ut och jaa, tror det kan bli riktigt bra. Nu hänger allt på förberedelser och processa olika tankar och funderingar som kommer upp.
 
 
Ser det inte mysigt ut?! (bilder från vings hemsida) Några saker som står på att göra listan. Intyg för att få ta med sig mediciner. Vi måste även fixa pass. Kolla med ving (som vi reser med) hur det ser ut med maten ombord på flyget. Jo! Just ja, en annan detalj vi begränsade urvalet hotell med var ju att wifi bör finnas. Den kan bli riktigt avgörande om det vill sig så. Vad mer... Vi ska maila hotellet och se om vi kan få koll på hur det är med rummet. En detalj den med som frågas om på olika sätt här hemma. Varför inte få svar på den och reda ut tankarna, det lugnar! Sen kom jag på plötsligt då killen en morgon skulle ta på sig ett par byxor här hemma, och han vuxit ur dom sen i höstas. Undrar hur vi har det med lite lättare kläder som shorts och badkläder? Typ, måste köpas in och fixas den med. Jaa, så enkelt som att boka en resa och sen invänta datum och 'bara' ge sig av. Så 'enkelt' blir det inte.
 
Förutom det praktiska så är det nog mest ångest över själva flygresan och att lämna huset och katten (som mormor kommer ha koll på). Sen en del oro och funderingar kring saker. Tror ändå och hoppas på att det här kommer bli både bra och avkopplande i den mån det kan bli det. Som sagt, vi har ju viss erfarenhet av hur det är att åka iväg. Typ svinjobbigt, men överkommligt. Kanske inte jättemycket avkoppling. Men vi ser något annat än husets fyra väggar i alla fall. Ja, för att inte jubla över att vi vart tvugna att söka skolledigt i tre dagar, den motiverade lätt två skoltrötta barn. Hm, jaja, alltid nåt positivt! Med blandade känslor ser vi fram emot den här upplevelsen och vi förbereder redan nu genom att ta reda på saker, kolla in bilder på området och svara på så många frågor som vi kan. Resten får undersökas och erfaras på plats. Allt kan vi inte veta. Det är en del av resan, men oxå en del av oron. Blir spännande och se hur det blev när vi kommit hem igen. Eller egentligen, längtar till att få sitta där vid havet och bara kunna njuta och koppla av! Höra vågors brus och känna solens värme... åh! Håll tummar och tår mina vänner för att det här ska bli en lyckad upplevelse! Det behöver vi!
 
Här kommer föresten ett tips på en bra förberedelsefilm som ving och min stora dag har arbetet fram, perfekt för oss att kolla på som svar på en mängd olika frågor kring själva flygresan. Kanske nån mer som har nytta av den, som till yngre barn till exempel?!
 

Livet ticar på

Att vara anhörig och medmänniska, mitt i livets berg och dalbana.

RSS 2.0