Vattenläcka

Nämen visst. Livet tyckte tydligen att vi ska utmanas lite till just nu. Suck! Vi har ju lyckats få vattenläcka här hemma då. Jodå! Så att, så är det. Precis innan helgen skulle komma med sitt så slog det till. Killen kommer ut från badrummet och undrar vem som gjort vad? "Det är fullt av vatten på golvet?" Öh, jaha jaa, det är väl ingen som gjort något. Vi kom ju nyss hem allihopa?! Vi går och kollar in läget och inser snabbt att det kommer från under handfatsskåpen. Näe! Ser hur vatten kommer från rören ur golvet. Lite halvpanik i min kropp!
 
 
Ger mig ut till biorummet där mannen har sitt hemmakontor tillfälligt under corona. Han sitter i möte, typiskt. Men att "hoho, vi har vattenläcka!" Kolugn sitter han kvar med ett jag kommer snart. Själv tar jag fram handdukar och börjar torka upp på badrumsgolvet. Konstaterar att vi nyss satt på tvättmaskinen och vill slippa stänga av vattnet med huvudkranen just nu. Avvaktar. 

Efter ett tag är vi alla samlade och faktum är att läckan är av exakt samma slag som vi haft tidigare i huset, fast på ett annat ställe. Då behövde vi dra om rör från inkommande i tvättstugan fram till köket. Så där finns nya rör. Mannen visar mig under köksbänken vart det nya kommer och det gamla går vidare till badrum och toalett. Men att stopp ett tag! Hallå, det läcker ju även under kökshon! Åååhh! Va fasiken. Näe! Jag orkar inte. Varför? Suck! 

Mannen försöker lugna mig med att förklara att alla tre första husen (vårt inkluderat) på vår väg som är likadana har haft samma problem. Å vi visste (tydligen) att det här kommer att hända någon dag. Bara inte när det skulle hända. Vi hade väl lite 'tur' när vi fick fixa första gången att det bara var en del av rören som behövde åtgärdas. Men att nu kom resten ikapp och måste göras något åt. Jaja. Tvättmaskin har gått klart och vi bunkrar upp med vattendunkar och stänger av vattnet vid huvudkranen. Mannen kommer och säger "ehm, det är en sak till, men att det kommer ordna sig". Va? Förvirrande. Vadå? Han tar med mig till tvättstugan där vattnet kommer in i huset och kranen sitter. Det läcker lite här oxå, men att det är kommunens del att åtgärda. Men asså VA? Näe! ORKA.
 
Så vi har tre ställen där det är läckage? Jaa! Tydligen. I badrummet står det och smårinner, i köket likaså och i tvättstugan är det mer av ett droppande. Så att det ska väl föreställa det positiva i kråksången. Det är inget stort flöde. Men tillräckligt för att vi måste stänga av vattnet. Vardagen blir lite svårare och krångligare. Å samtidigt tänker jag på hur lyxigt vi har det. Vi HAR faktiskt vatten i en kran, i ett eget varmt hus. Vi KAN tillfälligt vrida på vattnet igen för att fylla på dunkar, spola toaletter, tvätta oss, fixa disk mm. Jaa, det blir lite bökigt runtomkring och vi har inte självklar tillgång till varmt vatten tillfälligt. Men vi KAN och vi HAR vatten inomhus. Så jag borde inte klaga. Men att jag fäller en liten tår av tyngden och vetskapen av böket som blir innan vi fått dit nya rör och vad det kommer kosta oss. Varför just nu? 
 

Livet ticar på

Att vara anhörig och medmänniska, mitt i livets berg och dalbana.

RSS 2.0