Utrustad med munskydd

Alltså, det började eka otroligt tomt i både skafferi, kyl och frys här hemma i veckan. Vissa (många) varor hade tagit helt slut. Kändes ovanligt med ekot som kom tillbaka till en. Framför allt nu under pandemin. Då vi varit extra noga med att se till att vi har välfyllt i skåpen om utifall att vi skulle insjukna i corona och inte kunna ta oss till affären själva. Fick ju lite smått panik där i våras när både lillsyrran och jag fick förkylningssymptom samtidigt. Vi som är varandras backup. Sen dess har vi som sagt sett till att ha ett reservlager/en buffert av mat, så att vi skulle kunna klara ca två veckor utan att ta oss ut i samhället. Men inte nu då...


Ja, ni ser ju! Inte mycket att få till en måltid av för familjen här inte. Å frysvarorna vi hade (typ bara björnbär, bröd och bacon) fick plats i en låda. Det var verkligen barskrapat! Så när mannens lön kom in på kontot och vi fick vår kupong på 10% i vår 'storhandlingsbutik', ja då såg tjejen och jag till att ta oss till affären. Utrustade med munskydd, x antal bärkassar och två kundvagnar slingrade vi oss genom hyllorna i butiken. Tog sin tid och blev en hel del inköpt (utan att köpa allt vi skulle behövt för att få till ett litet lager igen). 
 
Men alltså, munskydd. Har ni haft det på er nån gång? Vi har ju det när vi går i mataffärer sen i november. Tog även på det dom gånger jag åkte in till Södersjukhuset. (Vi är ju verkligen inte ut i samhället för ärenden om vi inte måste!) Alltså det är så obekvämt! Speciellt med glasögon oxå som jag har. Det blir varmt, immigt och i alla fall jag får en känsla av att ha svårt och andas. Lite smått panik mellan varven. Kliar gör det med efter ett tag. Trots detta väljer jag/vi att ta på munskydd. Det är en liten sak som jag faktiskt kan göra för att minska risken för spridningen. Hoppas ju även att det skyddar mig själv lite bättre när jag har det på. Tänker att det är bättre göra och kanske ha effekt, än inte göra alls och det vart värre. Eller? Hur tänker ni andra? 

Fast är det ändå inte så att, med den egna lilla erfarenheten jag fått, att en imponeras ännu mer av alla de som går i frontlinjen av denna pandemi. Som tar på sin skyddsutrustning varje arbetspass - i flera timmar. Om jag hade respekt för dom innan (av flera anledningar), ja då får jag som sagt ännu mer av det efter detta. Att ha det här enkla munskyddet på, typ en till två gånger i månaden en kortare stund - jämfört med vad dom genomlever på sina arbetsplatser. Fantastiskt vad dom gör för oss medmänniskor! Jag skulle aldrig klara av det. Så ett stort tack till alla dom som finns där för oss/dom som blir drabbade av covid-19! Att ni med er skyddsutrustning på, timme efter timme, orkar möta och bekämpa denna pandemi. Ni har det inte lätt. Beundrar er som gör detta! 

Livet ticar på

Att vara anhörig och medmänniska, mitt i livets berg och dalbana.

RSS 2.0